U bent hier

Vorming en opleiding

 

 

“Oogst de vruchten van vorming”

Als bedrijfsleider oogst u ieder jaar de vruchten van uw investering en inzet. Als gedreven loonwerker weet u dat niet enkel de kwaliteit van uw machinepark maar vooral de professionele kennis en zorg van u en uw medewerkers instaan voor een geslaagde oogst. Daarom besteedt u uitgebreid aandacht aan de vorming. Elke medewerker die u naar een opleiding stuurt is een investering in uw bedrijf. Voor de kansen die u uw medewerkers biedt, krijgt u heel wat terug. Een hoger rendement, hogere kwaliteitsproducten, een positieve werksfeer of een betere service aan de klanten. U stuurt uw medewerkers naar een EDUplusopleiding en u krijgt trouwe, gemotiveerde en professionele medewerkers terug.
 

Vormingsaanbod op uw maat
 

Hebt u de nieuwe vormingsbrochure reeds doorgenomen? Prima, want hij is er speciaal voor u. Dan hebt u ongetwijfeld een interessante én kosteloze opleiding aangestipt. Want wie werkt, blijft leren. Met meer dan 85 relevante onderwerpen verspreid over transport, gezondheid, veiligheid, vaktechnische en algemene vaardigheden wil EDUplus ook dit jaar uw meest voorkomende vragen invullen. Want net als u is EDUplus voortdurend op zoek naar nieuwe wegen om in te spelen op de steeds veranderende omgeving waarin de loonwerksector actief is. Hebt u een specifieke vraag die niet in het aanbod staat vermeld? Maatwerk kan ook : als werkgever of werknemer bepaalt u zelf de inhoud en de formule. Hebt u bijvoorbeeld een nieuwe machine in gebruik en geeft u als bedrijfsleider of de leverancier een aangepaste opleiding? Contacteer EDUplus voor een mogelijke erkenning en tussenkomst.
 

Extra actie opleidingen voor arbeiders loonwerk

Tips en ideeën  aangebracht door werknemers, werkgevers, specialisten en docenten worden ieder jaar getoetst in adviescommissies met als enige doel een opleidingsaanbod te ontwikkelen dat aanleunt bij de behoeften van de groene sector. Deze opleidingen zijn gratis en ook de loonkost van de medewerkers tijdens de vorming wordt u door het sociaal fonds vanaf de derde dag terugbetaald. Toch ontmoeten we procentueel minder medewerkers uit loonwerk onder de deelnemers. Men weet dat het bestaat, dat er behoorlijk wat geld naar vloeit en heel veel initiatieven zijn. Maar deelnemen ligt heel wat moeilijker. Daarom steken Landbouwservice en EDUplus in december de koppen bij elkaar om actief vorming te promoten en meer mensen uit het loonwerk aan de opleidingen te laten deelnemen.
Meer over "Extra actie opleidingen voor arbeiders loonwerk"

 

 

Jaarthema : Veilig werken in de groene sector

De land-, tuinbouw- en loonwerksector komt in de ongevallenstatistieken op een trieste vierde plaats. Dit terwijl het overgrote deel van de ongevallen kan vermeden worden. Vanuit deze vaststelling is het project PreventAgri ontstaan. Hun doelstelling is om bedrijven uit de groene sector warm te maken voor preventie. EDUplus en Preventagri slaan de handen in elkaar. Een eerste stap is het opstellen van een gratis risicoanalyse. Hierbij wordt op een gestructureerde wijze zowel de situatie binnen uw loonwerkbedrijf als de werkwijze van uw medewerkers geëvalueerd. Per machine of activiteit wordt een afzonderlijke analyse gemaakt. Dit beeld dient als materiaal om een uitgebreid verslag op te stellen voor het bedrijf en zijn medewerkers met enerzijds de gevaarlijke situaties of handelingen en anderzijds wordt er voor elk van deze risico’s een passend advies en opleiding geformuleerd. Belangrijk is in elk geval dat op een actieve manier de participatie van iedereen in het bedrijf wordt gevraagd. 

 

Vragen?

Hebt u na het doornemen van de brochure nog vragen? We geven u graag telefonisch of ter plaatse gratis en vakkundig advies. Aarzel niet om EDUplus te contacteren op 09/ 245 28 40.